zondag 15 juni 2014

Maastrichts Mooiste

Voorbereiding: Na 7 jaar afwezigheid wordt het weer eens een keertje tijd om deze massale thuiswedstrijd te lopen. Het is op zondag 15 juni vaderdag dus dan doe je met recht wat je wil, stukje lopen dus, want "lopen is een feest"! Met een nieuw en ietwat verlengd parcours (10 EM/16.1 km) dit jaar verlaten we de binnenstad richting Kanne (B) om via chateau Neercanne terug te keren naar de Markt, waar ook nu weer een goed stuk Limburgse vlaai wacht, ook goed voor het glycogeenherstel. Inzet wordt 70 minuten.

bijna boven op de St. Pietersberg
Verslag: Met een kom spaghetti als ontbijt, onder het motto "Run fasta, eat pasta." toog ik naar Maastricht voor de 10 Engelse mijlen. Strijdplan is om rustig te starten en in de wetenschap van de 2 stevige klimmen ook nog wat over te houden voor de laatste kilometers. Lopen op hartslag, heet dat! De eerste kilometers langs de Maas is het gezien de drukte lastig het eigen ritme te vinden. Bij de kerk St. Pieter-boven begint de eerste pittige klim, boven gekomen langzaamaan weer wat grotere stappen maken en de hartslag laten dalen. Door het ENCI-bos naar Kanne, versnellen in de afdalingen, de benen voelen goed. Richting chateau Neercanne weer omhoog, wachtend op de 2e klim die vervolgens behoorlijk zwaar aanvoelt.

Breijstraot
De lange afdaling die volgt (Susserweg) geeft weer vertrouwen, zeker gezien de massale aanmoedigingen en muziek bij de buurtkroeg. Nu het Jekerdal in en vervolgens St. Pieter, versnellen lukt daar niet meer echt, tempo houden maakt me al blij nu. Pak hier en daar een meter door de binnenbochten te kiezen, stoepje op, stoepje af. Stadspark, binnenstad, Vrijthof en finish op een drukke Markt; ik klok 1u15 en ben tevreden, meer zat er niet in vandaag. Of toch? Qua hartslag had ik zeker nog wat meer kunnen geven. Waren het dan toch de benen of was de mentale wil er niet? Enfin, complimenten voor het mooie nieuwe parcours! FILMPJE

Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Schema
Snelheid
 15-6-2014
 16.1 km
(10 EM)
Maastrichts Mooiste 
1.15.03
68e/412 M45
207e/1475 Alle
12,87 km/u
(4.39 min/km)

1 opmerking:

  1. Succes, zondag, vanuit een zonnig san francisco. Dan wordt dit maar waarbenikwaarbenjij.nu pagina!
    Gr. Pie

    BeantwoordenVerwijderen