zondag 1 mei 2016

Treechloop

Voorbereiding: De kracht zit er nog wel in, door de noeste arbeid van de laatste weken. Oppassen voor overtraindheid, meestal heb ik dan gewoon geen zin. In de aanloop naar de Treechloop zoek ik echter wel nog wat naar bevestiging van met name snelheid en maak daarom tijd voor slechts 1 korte training in het dorp, 2 rondjes van 2.5km. Met de drukte van werk, klussen, kinderen en vakantievoorbereiding is dat het maximaal haalbare.

Verslag: Pas voor de 2e keer loop ik deze wedstrijd en het parcours is ietsje anders, dat weten we vooraf. Het weer is top, lekker zunneke en ik heb er zin in. Bij het inlopen spreek ik Roel even over zijn blessure en ga ook nog even vlot naar Kajke op het kerkhof. Jo Schoonbroodt lost om 14u het startschot en ik focus me op een vlotte start, langs de ENCI richting Caestert (België) en dan een scherpe bocht naar rechts. Het gaat hard 3.46 gemiddeld. maar de stevige klim die volgt loopt dat op. Ik haal er de nodige in, voel kracht in de benen.

Aan de bekende loopjes en uitdossingen te zien loop ik vrij vooraan, dat geeft ook energie. De klimmetjes gaan nog even door en boven, rondom de Observant, is het een echte natte trail. Beetje uitglijden, bochtjes en tempo houden. Overigens zonder op het horloge te kijken, dat doet er niet toe, ik zit in de wedstrijd. Ik loop inmiddels achter Ellis Jacobs, ze vertelt me dat ze als 2e vrouw loopt. Tussen de wandelaars op de St. Pietersberg lukt het positie te houden, op de snelle gele man na. Dat blijkt achteraf ook een filmer te zijn: check HIER de beelden, ik ben in beeld rond de 34 minuten.


Nu nog naar het nieuwe uitkijkpunt en afdalen, Casino Slavante de haarspeldbocht en dan de laatste rechte lijn, waar ik Ellis nog inhaal en met kracht finish. Leuk om verrast te worden door de kinderen en Gosh. Net geen podiumplek M45 door een verdwaalde toerist, jammer. Qua tijd, Strava geeft 11 km aan bij de meeste lopers, geen 11.5 km, dus lijkt 4.12 gemiddeld realistischer.


Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Uitslag
Snelheid
01-05-2016 
 11.5 km
Treechloop
45.55
4e/82 M45
27e/369 Alle 
3.59 min/km

3 opmerkingen:

  1. Ha die Bob,
    Het record wedstrijden lopen in 1 jaar? Staat dat ook op je vink lijst?
    Gr Pie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee Pie, maar payoff van vormbehoud haha, er zijn veel leuke loopjes hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee Pie, maar payoff van vormbehoud haha, er zijn veel leuke loopjes hier.

    BeantwoordenVerwijderen