zondag 30 april 2017

Treechloop

Voorbereiding: Qua kilometrage (gem. 50 km per week) is het een vergelijkbare voorbereiding als vorig jaar, waar ik goede herinneringen aan koester. Echter, er zijn vele kleine pijntjes die maken dat ik ga twijfelen. Zo is de rechter hamstring voelbaar en ben ik bang voor scheurtjes bij volle belasting. Tegelijkertijd hoop ik eens op het podium M45 te komen bij de Treechloop, dat zou toch eens mooi sjiek zijn ! De jonge honden M35 van de Zoondagsluipers strijden hun eigen strijd, opvallend is dat bij eenieder de prestatiecurve crescendo gaat.

foto: Yfke
Verslag: Na een best frisse week is het uitgerekend op de wedstrijddag 18 graden en straalt de zon. Als vanouds bezoek ik kort voor de start even het grafje van Kaj (St.Pieter-boven) en loop ik een stukje warm met Roger Rousseau, die vandaag niet loopt. De klok tikt richting 14u en ik sta comfortabel op de 2e startrij. We mogen los, racen!

Roel start vlot & finisht als 2e !
omhoog















Na een kilometer of wat loop ik met Nick Custers, Stefan Havermans en Jo Schoonbroodt, maar dit groepje houdt maar kort stand. Het gaat iets minder snel als vorig jaar; is het de wind? In het begin van de steile klim (na 3 km) naar de Poppelmondeweg haal ik Jo in ("tot dadelijk") en richt ik mijn pijlen vervolgens op Micha Juffermans.

Het brandt in de bovenbenen; het devies is kleine stapjes blijven maken en doorkachelen. Bovenop een klimmetje vervolgens een grote zucht slaken om zo terug te schakelen qua ademhaling en proberen weer grotere passen te maken. Micha haal ik in en daarna kom ik in een groepje van 3 terecht met o.a. John Bosch (zo leer ik na de finish, nu zie ik een lichtgrijzende M45-er).

haarspeldbocht 
Boven op de St. Pietersberg verschuil ik me wat in dat groepje om krachten te sparen. Door dat temporiseren sluit Jo naar verwachting weer aan. Het wordt langzaamaan tijd voor de finale, niet te veel meters verliezen tussen de vele wandelaars richting het hoogste punt bij de ENCI-groeve. Daarna mag het los en stort ik me naar beneden, nog een enkele loper inhalend en met Jo zo'n 20 meter voor me. Nog even opletten richting Casino Slevante en na de haarspeldbocht (tap-tap-tap-binnenbocht !) een slinger aan een verkeerspaal voor het laatste rechte stuk.

De afgelopen trainingen heb ik er telkens een laatste versnelling uitgeperst; dat loont nu en het slot is daarmee krachtig. Dat geeft een aardige boost aan de moraal.

Omdat ik in de wedstrijd verder niemand meer als concurrent heb bestempeld in de categorie M45 denk ik dat ik sowieso een podiumplek heb (doel gehaald!) en misschien dus wel 1e ben geworden. Maar omdat Tibbe (nu 4 1/2 maand) naar bed moet, haast ik mijn stuk riestevlaoj naar binnen en krijg ik enig moment via de app van Roel door dat de 2e prijs (VVV-bon) is veiliggesteld :-) (Ronald van den Hoven 1e M45, John Bosch 3e M45)

De Zoondagsluipers presteren allen goed en ieder heeft zo zijn eigen uitdaging: Micha (beschaafde jongen) valt en herstelt met een mooie 48-er; Martijn zit vlotte Guido op de hielen (beide top-10 met een 46-er) en Roel buitengewoon 2e overall, inclusief verkeerd lopen in 44.02.

Daanke Treechloop, dit was een kleurrijke jubileumversie !!

Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Uitslag
Snelheid
30-04-2017
 11.5 km
Treechloop
47.44
2e/71 M45
13e/302 Alle 
4.09 min/km

2 opmerkingen:

  1. Ha die Bob,
    Mooi man , 2e plek . Geen beker? Is weer eens iets anders dan een medaille.
    Maar waar blijven die andere volgers? :-) Dan bedoel ik de schrijvers en niet de renners.
    Groetjes Pie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He Pie, een VVV-bon van € 20, dat is toch geweldig; ik vind helemaal mooi :-)

      Verwijderen