zondag 14 december 2014

Mescherbergloop

Voorbereiding: Na de intensieve verhuisperiode heb ik de training hervat en gaan we weer langzaam bouwen aan endurance, spieren en balans. Niets mooier om dan ook deel te nemen aan die pittige cross in Mesch in december. Beroemd en berucht om de 180 trappen. Is 1u15 haalbaar voor mij?


afdaling na het trappenpad
180 treden
Verslag: Eerst Frank Halder ophalen om samen naar het voetbalveld van SVME in Eijsden te rijden. Beetje inlopen, startnummer opspelden en om 14u start ik vrij achteraan. Heerlijk hardloopweer, zoveel is zeker, zonnetje op de bol. In het ritme komen is er echter voorlopig nog niet bij: inhalen en berg-op berg-af (totaal zo'n 300 hoogtemeters), dat is het recept. Schema 5 km in iets meer dan 24 min en de 10 km in iets meer dan 48 min. Zo rond de 7 km (halverwege) stabiliseer ik wat in pas en blijf ik soms even hangen achter een loper, vaak niet voor lang. Onverwachte aanmoedigingen van enkele bekenden zijn goed voor het moraal. Het trappenpad is een killer, de bovenbenen lopen vol en staken, na 1/3 ga ik net als de rest gewoon lopen, voelt wel suf tijdens een wedstrijd!

no mud no glory
na circa 1.13 over de startlijn...
In de afdaling weer vlot herstellen en weer die natte wei in. De 15 km in 1u14, toch wat verloop opgelopen dus. Een laatste lange plakkerige afdaling door het Mescher Plukbos en dan nog een paar honderd meters verhard, ben blij dat ik de finish zie. Heerlijk en ontspannen gelopen, hier en daar een praatje gemaakt en met een voor mijn doen lage gemiddelde hartslag van 165, piek 178. Ben dus goed getraind, deze week al meer dan 50 km. Hopelijk lukt het de organisatie nog om de netto-tijden te achterhalen, nu is alleen de brutotijd (1.18.15) bekend en dat scheelt bij mij meer dan een minuut! Even bijkletsen met Marijn richting ook zijn aanstaande marathontraining, Parijs is op dezelfde dag als Rotterdam. En de erwtensoep was heerlijk!

Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Schema
Snelheid
 14-12-2014
 15.6 km
Mescherbergloop 
1.17.02
        
4.56 min/km