zaterdag 17 juni 2017

Caveman Triathlon (trio)

Voorbereiding: Van geheel andere
aard is natuurlijk de triathlon. Maar dan (slechts) de 1/3e afstand: 1.200 m zwemmen, 60 km fietsen en 12 km hardlopen. En dan ook nog eens de trio-variant, samen met zwemmer Frank Halder en biker Richard Builtjes, die er een weekendje NL voor overheeft. Kortom, gedeeld leed en gedeelde pret, een ultieme combinatie als je het mij vraagt :-) Dit nieuwe evenement, de Caveman Triathlon, net over de grens in Kanne biedt ons de gelegenheid.

Verslag: Nadat er enkele dagen geleden hier nog enkele lijken uit het Albert-kanaal zijn gevist, mag Frank, goedgeluimd als altijd, om 11.30u de spits afbijten vandaag: 1.200 meter borstcrawl, waarbij het ook de kunst is om de nodige trappen en slagen van anderen te ontwijken. Heen en terug rond 2 boeien zou binnen een half uur gepiept moeten zijn. Hij vindt de cadans en na 22.07 minuten is Frank al in de wisselzone. (We liggen 188e.) Volgende!

stelletje atleten
Richard mag vertrekken voor 3 ronden van 20 km, met als kuitenbijter de klim van de Slingerberg, welke direct (en dus koud) bedwongen moet worden. De 1e doorkomst is na 38 minuten. Tijd voor Frank en mij om aan de overkant van de brug (!) een terrasje op te zoeken voor een kop koffie. Samen met de aan komen wandelende Femke, Ge en Susan, allemaal support voor Richke, lopen we terug om hem bij de 2e passage (na 41 min) nog eens flink aan te moedigen. Op geleende spullen, geen ossekopstuur en ook nog met een nieuwe knie is dit niet zonder uitdaging en des te knapper is het om na 2.02.11u (bijna 30 km/u gemiddeld) van het stalen ros te stappen. Chapeau! (Als 250e renner, we liggen nu 240e.)

Vlot pak ik de chip over en bindt deze rond de rechterenkel. Als laatste triodeelnemer (van 8) mag ik nu beginnen aan de 12 km. Eerst vanuit de wisselzone de grot in, 12 graden is een groot verschil met de warmte buiten, dan de trap op en de brug over, dan langs het kanaal en een klimmetje en terug, om vervolgens dit ook 3 keer te doen. Ik voel me Pacman, slurp de vele moegestreden triathleten een-voor-een op (totaal 73 stuks), iets wat voor de moraal natuurlijk wel werkt. Lekker tempohouden en niet helemaal tot het gaatje gaan; na 49.11 minuten is het met een eindsprint ook voor mij klaar. Zie hier Pacman in actie: Strava Flyby

friends for life
Blij verrast dat Tibbe en Gosia er zijn. We schuiven in het trioklassement (proficiat Roger Rousseau met jullie 2e plaats) een paar plaatsjes op naar 6 en in een totaaltijd van 3.13.30 wordt het Trio de Vuilek keurig nummer 167 van 314 finishers. Let wel: tussen bijna allemaal individualisten, dus petje af voor al deze tri-atleten! Zelf sluiten we af met een gezonde barbeque bij Frankie thuis en prikkelen elkaar wat met nieuwe sportieve plannen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Een verslag van de Belgische TV Limburg: HIER    

Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Uitslag
Snelheid
17-06-2017 
 12 km
Caveman Triathlon - run 
49.11
61e/314 Alle 
4.05 min/km

1 opmerking:

  1. Ola the 3 amigo's :
    Wat stoer om dit met z'n 3-en te doen. Echt eentje om af te vinken. TOP!
    Zal wel naar meer smaken, denk ik.
    Jullie zijn wel oud geworden zeg (foto) :-) :-)
    Gr Pie

    BeantwoordenVerwijderen