zondag 1 november 2015

ENCI Bergloop

Voorbereiding: De laatste weken weinig gelopen, rust voor de rechterknie en ook goesting hervinden. Ook zonder hartslagmeting en meer op gevoel, dat bevalt goed. De ENCI bergloop kent, naast de lange cross, ook een korte cross, 1 pittig rondje van 4.45 km.

Het belooft een zonnige dag te worden, die ook in het teken zal staan van Kaj, een herinnering aan de sterfdag van mijn eerste zoontje, nu 14 jaar geleden.

Jesper trekt in de middag zijn hardloopschoenen aan voor de jeugdloop. We gaan genieten van de unieke natuur in de groeve, de herfstzon en denken zo nu en dan aan dat bijzondere lieve kleine engeltje :-)

Verslag: Een dag met vele gezichten, waarop we stilstonden en holden, blij waren en verdrietig, maar bovenal met een vervuld gevoel van samenzijn.

grimasker
Mijn korte cross start om 11u en ondanks de geringe voorbereiding (of misschien wel juist daarom) heb ik er zin in. Wat een mooie dag !! In het startpeloton zie ik enkele bekenden en ik neem me voor het eerste deel omhoog daar zeker achter te blijven. Start, langs de vijver, stevig doorstappen bij de beklimmingen, plateau, bos in, trappen op, over een boomstam springen en draaien, omlaag, bos door, rechtsaf dalen, langs de Duvelsgrot, linksomhoog en dan knallen naar beneden om op de finishlijn nog net geklopt te worden... Mooie tijd, 18.27u, ben zeer tevreden, heb kracht gevoeld en ook nog eens 3e M45, hier een prijsloze ereplaats.

Snel naar huis, douchen en met mam, Gosh en de kinderen naar de kerk St. Pieter-boven waar we samen Kajke eren bij het grafje. Zelfgemaakte kunstwerken, kaarsen en bloemen. Het filmpje levert inmiddels hele mooie reacties op, tot tranen geroerd. Voel me op een raar soort manier heel rijk.

Jesper (12)
En nu is het dan tijd voor Jesper, zijn rondje van 1.150m. We rijden weer richting groeve en Jesper wordt al wat nerveus, leuk om te zien. Zo'n 30 kinderen worden weg geschoten om 13.45u voor een lange klim en een dito afdaling. Tussen alle mini-atleten van Atletiek Maastricht houdt hij zich prima staande en onder onze luide aanmoedigingen sprint hij naar een toptijd van 5.31, met een snelheid van 4.47 min/km, sjiek! Hij is kapot, er komt geen boe of bah meer uit, haha.

En zo zijn we weer een sportbelevenis rijker op een zonrijke, mooie en intense Kaj-dag.

Datum
Afstand
Wedstrijd
Eindtijd
Uitslag
Snelheid
01-11-2015 
 4.45 km
ENCI Bergloop 
18.27
  3e/22 M45
  uitslag
4.08 min/km

2 opmerkingen:

  1. Geen opmerking bij een opmerking dat kan niet.
    Bij deze, want bij elk stukje hoort een opmerking.
    EN Jesper : petje Af!
    Gr Pie

    BeantwoordenVerwijderen